המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים את החלמון,הסוכר וחומרי הטעם להקצפה חזקה.
מנפים את הקמח והקורנפלור.
ממיסים את החמאה.
מכינים תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה.
מקציפים את החלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר עד להקצפה יציבה אך לא חזקה.
מקפלים את החלבון (המוקצף) לתוך החלמון, מוסיפים בקיפול את תערובת הקמח ובסוף את החמאה המומסת.
מורחים את העיסה על ניר האפייה ואופים בתנור מחומם בראש ל- 200 מעלות למשך 5 דקות ומצננים.
חותכים עיגול בקוטר 24 ס"מ ומעמידים טבעת סביב.
מערבבים היטב את הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, חומרי הטעם, החלב עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים חלבון לקצף חלש ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
יוצקים חצי מכמות המלית לתוך הטבעת, מיישרים, מפזרים דובדבנים ומכסים עם המלית הנוכחית. מחליקים את המלית בסכין.
אופים בתנור מחומם מראש ל- 160-170 מעלות במשך 30 דקות.
לאחר האפייה מצננים במשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
לאחר הצינון מערבבים אבקת סוכר ושמנת חמוצה, יוצקים על העוגה ומשטחים את שכבת הציפוי.
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה למשך 10 דק'.
שומרים את העוגה בקירור עד להגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0