המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם חמאה, סוכר, מסקרפונה וקמח לעיסת פירורים. מוציאים ומשטחים בתבנית טארט. אופים בחום בינוני 20 דקות.
הטופי: מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שכל גבישי הסוכר נמסים ונוצר טופי חלק.
במחבת נוספת מחממים רבע מכמות הטופי יחד עם הקינמון, חמאה ותפוחים, עד שהם מתרככים מעט.
מוציאים את הבסיס מהתנור ומסדרים את התפוחים. מחזירים לתנור ל-10 דקות.
מוציאים מהתנור ושופכים את יתרת הטופי.
לגלידה: מערבבים את כל חומרי הגלם - שמנת מתוקה, כוס חלב, 100 גרם גבינת מסקרפונה, 50 גרם פירורי פתי בר קרמל ו-3 כפיות אבקת סוכר, ומכניסים למכונת הגלידה לשעה.
מגישים את הטארט עם הגלידה. *אפשר לשמור בצד חלק מפירורי הפתי בר, לערבב אותם עם טופי ולסדר למעלה לפני האפייה האחרונה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0