המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממסים במיקרו את השוקולד וחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
מוסיפים לקערת מיקסר את החלמונים, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים במשך כ-5 דקות. תוך כדי הקצפה מוסיפים שלושת רבעי כוס סוכר באופן הדרגתי, עד לקבלת תערובת בהירה.
מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים. מוסיפים לתערובת גם את השקדים הטחונים ואת הברנדי, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
מעבירים את הבלילה לקערה נקייה, שוטפים ומייבשים את קערת המיקסר.
מוסיפים את החלבונים לקערת המיקסר, ומקציפים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות, עד שנוצר קצף יציב.
מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לבלילת השוקולד. בכל פעם שליש מכמות החלבונים בלבד. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדיה בחמאה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-160 מעלות, ואופים במשך כ-55 דקות, עד שחלקה העליון של העוגה תפוח וסדוק מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0