המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת העוגה: בסיר להרתיח ½ כוס סוכר ומים, תוך ערבוב על אש בינונית עד שכל הסוכר נמס (נוצר מעין סירופ).
להסיר מהאש ולערבב לתוכו את השוקולד עד שנמס וחלק. להניח בצד להתקרר.
להקציף חלמונים בקערה גדולה, עד לקצף בהיר ותפוח.
במעבד מזון, לטחון את האגוזים עם שאר הסוכר וקמח המצה. להוסיף לחלמונים.
להוסיף את תערובת השוקולד.
להקציף את החלבונים עד שהם יציבים ולהוסיף בתנועות קיפול את תערובת השוקולד והאגוזים.
לאפות בחום בינוני עד שהעוגה מתייצבת.
ציפוי שוקולד: להמיס את החמאה (ניתן להמיר במרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), להוסיף את השוקולד ולבסוף את המים. לערבב היטב עד שהציפוי חלק.
לקרר מעט את הציפוי ולמרוח על העוגה בעזרת מרית.
לקשט בחצאי אגוזי מלך.
להכניס למקרר לשעה (כדי שהציפוי יתקשה). להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0