המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ל-2 ביסקוויטים.
מקציפים חלבונים ו-1/4 כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח מאוד. מנפים אבקת שקדים, אבקת סוכר, קמח תפוח אדמה וקמח מצה (או קמח תופח כשל"פ, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לקערה נפרדת ומערבבים.
מקפלים את תערובת "היבשים" לתוך הקצף בעזרת מרית, עד קבלת תערובת אחידה ותפוחה.
מסמנים על גבי נייר האפייה המונח על תבנית האפייה, 2 עיגולים בקוטר התבנית הקפיצית 24 ס"מ, ומניחים מן התערובת האחידה בעזרת מרית בכל אחד מהם ומשטחים לעובי 1 ס"מ.
אופים את הביסקוויטים בחום של 170 מעלות במשך כ-20 דקות, מצננים היטב.
מניחים על תחתית התבנית ביסקוויט שקדים אחד ועליו יוצקים את מוס השוקולד. מעליו מניחים ביסקוויט נוסף ומכניסים למקרר.
מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים. מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנוסף, אינסטנט פודינג והתערובת השוקולדית שהתקררה, עד קבלת קצף יציב.
מקציפים את החומרים לקצפת יציבה.
מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים עליה קרם ריבת חלב ,יוצרים "גומות" על גבי הקרם בעזרת כף או מרית ומפזרים אבקת קקאו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0