המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם יתרת הסוכר ואינסטנט הפודינג.
מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול ומוסיפים את קמח המצה.
מעבירים מחצית מהתערובת העוגה לתבנית חד פעמית עגולה בקוטר "24, ומחצית שניה לתבנית שניה. מכניסים את התבניות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, אופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבת הבצק.
מוסיפים לקערה את הקורנפלור, החלמונים ומחצית מכמות החלב ומערבבים.
יוצקים לסיר את יתרת החלב עם השמנת המתוקה והסוכר ומחממים.
מוסיפים את תערובת החלמונים והקורנפלור לסיר בהדרגה ותוך כדי השוואת טמפרטורות ומבשלים-מערבבים עד שמסמיך. מסירים מהכיריים.
מוסיפים לסיר את החמאה, מערבבים ומצננים. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לערבב עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד. מכסים את הסיר במכסה ומצננים.
מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה, השמנת המתוקה ואבקת סוכר ומקציפים עד קבלת מוס אוורירי.
טורפים את הקרם פטיסייר עם מטרפה, מקפלים לתוכו מחצית מקרם המסקרפונה ומעבירים לשקית זילוף. את יתרת הקצפת והמסקרפונה שומרים לציפוי.
מזלפים או מורחים מחצית מקרם פטיסייר השוקולד על הבסיסים.
מסביב לבסיס התחתון מזליפים קרם מסקרפונה לבן. מניחים את החלק השני על הבסיס.
מקשטים את החלק העליון של העוגה בעזרת מזלף בקרם המסקרפונה.
מצננים היטב. מפזרים דובדבנים מגולענים..
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0