המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.
בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטרפה ידנית, ביצים, מלח וסוכר. מוסיפים לקמח, לשים 5 דקות במהירות איטית.
מגבירים את מהירות המערבל ולשים 3 דקות במהירות בינונית.
מיד לאחר מכן מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. הבצק אמור להיות מעט דביק בגמר הלישה.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-60 דקות בטמפרטורת החדר, או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות, או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת.
הכנת נוגטין שקדים: מחממים מעט את הדבש. מערבבים את כל מצרכי הנוגטין בקערה עד שכל השקדים מצופים בתערובת החלבונים, הדבש והסוכר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, מפזרים את נוגטין השקדים, מתפיחים 30 דקות.
מסדרים בתבנית (המתכון מתאים לתבנית בקוטר 26 או ל- 3 מלבניות באורך 30 ס"מ רוחב 8 ס"מ) ואופים כ-15 דקות.
הכנת הקרם: מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג. מתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 3 דקות עד קבלת קצף יציב.
הרכבת העוגה: חוצים את העוגה שאפינו ל-2 (לאחר שציננו).
מזלפים את קרם הווניל שהקצפנו על בסיס העוגה, מכסים את הקרם בחצי העוגה עם הנוגטין שקדים.
בוזקים אבקת סוכר ומקררים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0