המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים סירופ קפה: מביאים לרתיחה מים, סוכר וקפה בסיר קטן. מסירים מהכיריים ומצננים.
מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים גבינה, שמנת מתוקה, חלב ופודינג במיקסר במהירות איטית כ-10 שניות ולאחר מכן במהירות בינונית כ-¾ דקה עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וחותכים את קצה השקית.
מרכיבים את הקינוח: מזלפים לכל כוס שכבה דקה בעובי כ-1 ס"מ מקרם המסקרפונה ומפזרים מעט אבקת קקאו בעזרת מסננת. מזלפים שכבה דקה נוספת בעובי כ-1 ס"מ מקרם המסקרפונה, מוסיפים כפית גדושה פתי בר מפוררים ומנערים קלות.
מוסיפים כף מסירופ הקפה. מזלפים עוד שכבה של קרם מסקרפונה ומעליה מעט אבקת קקאו. מוסיפים כפית גדושה פתי בר וכף מסירופ קפה.
משלימים עם שכבה דקה נוספת של קרם מסקרפונה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות, מומלץ לקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת קקאו בעזרת מסננת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1