המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לקראמבל תפוחים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים קראמבל מהחמאה, קמח ואבקת הסוכר (קרמבלס זה בעצם בצק פריך פרורי).
מערבבים את קוביות התפוחים עם הקראמבל, מכניסים לתבנית בשכבה אחת ומעבירים להזהבה בתנור לכ-20 דקות.
רוטב קרמל: לסיר עם ידית אחיזה מכניסים את הסוכר והמים ובעצם ממיסים את הסוכר על להבה בינונית. כאשר הסוכר נמס מגביהים את הלהבה ובעזרת הידית בלבד (לא ישירות עם כף על מנת לא ליצור קריסטליזציה) מערבבים את הסוכר בתנועות סיבוביות עד לקבלת צבע ענברי, חום בהיר כ-6 דקות.
מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה (בזהירות כי הסירופ יבעבע) ומערבבים בעזרת מקצף.
קצפת: לקערת המיקסר עם מקצף נכניס את השמנת המתוקה ונתחיל להקציף על מהירות גבוהה, לאחר כמה שניות נוסיף את הסוכר ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
סידור והגשה: מסדרים בשכבה הראשונה את הקראמבל תפוחים. בשכבה השניה מזליפים את הקצפת. בשכבה השלישית מזלפים את רוטב הקרמל וכך ממשיכים עוד פעם אחת. לפני הזילוף מעל הקצפת יש להמתין מספר דקות אך לשים לב שהקרמל לא מסמיך על מנת שתוכלו לקשט איתו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0