המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חולטים את האפונה הירוקה לכמה דקות במים רותחים ומסננים.
מערבבים בקערת זכוכית את הבורגול והפתיתים, ואת האפונה עם החמאה, וממשיכים את אופן ההכנה כפי שמוסבר על האריזה להכנה במיקרוגל.
לאחר שיצא מהמיקרו ונח מספר דקות, מערבבים היטב עם מזלג ,מוסיפים את השמיר ומערבבים, מפזרים על צלחת הגשה שטוחה וגדולה.
חותכים את הזוקיני, הקישואים והגזרים לרצועות דקות, חותכים את הכרשה לפרוסות ומוסיפים לירקות.
שופכים על הירקות שמן זית, מלח ופלפל גס, שום, תימין, מערבבים היטב.
מחממים את התנור לחום מירבי, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משומן , שופכים את הירקות על התבנית ומפזרים בשכבה אחידה, למפזרים מעל את הסוכר החום ואופים כ-15-20, דקות עד השחמה.
מעבירים את הירקות האפויים מהתבנית מעל תבשיל הבורגול.
כדאי להגיש עם רוטב העשוי מטחינה גולמית, יוגורט, מיץ לימון, שום ומלח.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0