המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הרוטב: בסיר, שמים את פירות היער הקפואים והסוכר. יוצקים לסיר את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כשלוש דקות. מורידים את הסיר מהכיריים. מניחים למחית להצטנן.
הכנת מצע התפוחים: מוסיפים לקערית נוספת את המייפל, הסוכר, המלח והקינמון ומערבבים.
קולפים את תפוחי העץ, ומוציאים את הליבה והגרעינים.
פורסים על גבי קרש חיתוך את התפוחים לרוחב, לרצועות הדקות ביותר האפשריות, ומניחים בשתי ערימות, כל חצי תפוח בנפרד. (סה"כ 12 ערימות).
מניחים כל ערימת פרוסות תפוחים על פיסת רדיד אלומיניום, בגודל שיוכל לעטוף את הערימה.
עם מברשת, מורחים כל ערימת תפוחים עם תערובת המייפל, הסוכר והקינמון. עוטפים את ערימת פרוסות התפוחים עם רדיד האלומיניום, ומניחים את הערימות העטופות על תבנית אפייה מלבנית.
מכניסים את התבנית עם התפוחים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים כל ערימת תפוחים בצלחת הגשה.
הכנת הכבדים והרכבת המנה: מנקים את הכבדים משאריות שומן וכלי דם. מתבלים את הכבדים עם מלח גרוס ופלפל שחור גרוס.
מניחים את הכבדים במחבת פסים כבדה עם מעט שמן זית חם, וצולים אותם במשך כשתי דקות מכל צד.
מוציאים את הכבדים מהמחבת ומניחים כל כבד בצלחת ההגשה ומעל ערימת התפוחים שבצלחת.
מפזרים מעל הכבדים מעט מהבוטנים. יוצקים מעל הכבדים ותפוחי העץ מרוטב פירות היער. מקשטים עם גבעול עלי פטרוזיליה ותות שדה, ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0