המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
1.הכנת הקציצות: שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים.
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות (פרט לשמן קנולה).
לשים היטב בידיים ומניחים בצד למנוחה.
הכנת הרוטב: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות יחסית.
מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
מוסיפים מים עד לרמת הסמיכות הרצויה. בערך כוס וחצי.
מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל לאיטו.
מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה.
כשהשמן חם - לוקחים חופן מתערובת הבשר, יוצרים קציצות פחוסות ומניחים בשמן.
מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה. (זה בסדר אם פנים הקציצה לא יהיה מוכן עד הסוף - הן נכנסות לבישול ברוטב).
כשהקציצות מוכנות - מניחים אותם על נייר סופג.
מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב המתבשל ודואגים שהרוטב יכסה את כל הקציצות.
מבשלים על אש בינונית 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ונגיסים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0