המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים דק את הבצלים ועלי הכרפס, ומוסיפים לבשר הטחון.
מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בצד.
סוחטים את העגבניות למיץ בידיים, מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה.
מוסיפים את הבמיה, הסלק ועלי המנגולד, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מלח לפי הטעם ואת כף השמן, ומנמיכים את האש.
מסננים את האורז וטוחנים אותו במעבד מזון, עד שמתקבלת אבקה.
מוסיפים את הסולת, כוס המים ומלח לפי הטעם, ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
מציבים על שולחן העבודה את הקערה עם מלית העוף.
מכינים מגש עגול שעליו נניח את הכופתאות.
לוקחים בידיים רטובות מעט מהתערובת, ומשטחים בכף היד.
לוקחים כפית מהמילוי ומניחים במרכז.
סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לקבלת כדור. מניחים על המגש.
בשלב זה מביאים את המרק לרתיחה, ומכניסים אליו את הכופתאות בזהירות.
מערבבים בכף עץ בעדינות כדי שלא ידבקו, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.
מוסיפים את הדלעת ואת רסק העגבניות, ומבשלים 10 דקות נוספות.
סוחטים את הלימון פנימה, מערבבים ומגישים חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0