המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים סיר מרק גדול וממלאים כדי מחצית במים ומתחילים להרתיח.
בזמן הזה אני חותך את כל העלים הירוקים לחתיכות קטנות. חצי מכמות הפטרוזילייה הכוסברה והשמיר אני משאיר בצד בכלי נפרד.
את כל ייתר העלים אנו מכניסים לסיר המרק ומביאים לרתיחה במשך כ-20 דקות. (לא להכניס את גבעולי הפטרוזילייה שמיר כוסברה והתרד, (אפשר לשמור אותם למרק ).
אחרי הרתיחה מסננים טוב טוב ומעבירים לכלי קיבול גדול אחר.
לכל ה"עיסה" הזו מוסיפים את פרוסות הלחם (ניתן להשתמש גם בחלה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לאחר שהרטבנו אותם. את הפטרוזילייה כוסברה והשמיר ששמרנו בנפרד, את כל התבלינים, את השמן והביצים, ולבסוף את העוף הטחון.
מערבבים טוב טוב , רצוי לטעום בשלב הזה את העיסה, ולהוסיף לפי הצורך מלח או תבלין אהוב אחר.(לא צבעוני) אמא שלי היתה מכינה את ה"עיסה" ביום שישי בבוקר ומשאירה אותם עד הצהריים כדי שהחומרים "יטעמו" ויספגו אחד את השני ואז מזמינה אותי לעזור לה להכין את הקציצות השטוחות.
לאחר שהכנו סיר גדול של שמן עמוק והבאנו לרתיחה.. מתחילים לטגן את הקציצות.(מביאים אותן לצבע חום,לא שחור)
את הקציצות המטוגנות מניחים בתוך כלי מרופד בנייר סופג כשהן "עומדות".
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0