המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להמיס את השמרים במעט מים פושרים מעורבבים עם הסוכר, עד שיתססו.
להוסיף לקמח את השמרים והשמן, ולהוסיף בהדרגה את המים עד שנוצר בצק גמיש.
מכסים ומניחים כחצי שעה.
בקערה נפרדת מפוררים את הגבינה הצפתית. מוסיפים את הגבינה המגוררת וחלמון הביצה ומערבבים היטב.
ניתן להוסיף לתערובת בשלב זה תוספות פיקנטיות לפי הטעם, כגון זיתים.
לרדד את הבצק. ליצור עיגולים ובכל עיגול לשים כפית ממלית הגבינה ולסגור היטב.
להניח את כדורי הבצק בתנית משומנת. לטרוף את החלמון והשמן ולמרוח על הכיסונים, לפזר שומשום (ניתן לגוון ולפזר פרג, קצח וכו).
לאפות עד שמזהיב בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0