המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בעזרת סכין חדה מסירים את העלים מראש הכרובית.
ממלאים מים בסיר גדול עד לשליש מנפחו.
מביאים את המים לרתיחה, ומניחים בסיר את הכרובית, כאשר הפרחים מופנים כלפי תחתית הסיר.
מבשלים במשך כ-15 דקות.
מוציאים את ראש הכרובית בזהירות מהסיר, ומניחים על משטח חלק ומשהים למשך מס דקות לנוח.
מכינים רוטב למעטפת: מערבבים בקערית את המיונז, הצ'ילי המתוק, הסויה, עלי הכוסברה, מלח, וכורכום. בעזרת מעבד מזון ידני מעבדים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מורחים את הכרובית בתערובת שהתקבלה, ומזלפים מעל את שמן הזית.
מניחים את הכרובית בתבנית חסינת חום ומכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, למשך כ-30 דקות.
בודקים על ידי נעיצת מזלג האם הכרובית רכה. במידה והיא רכה, מוציאים את התבנית מהתנור כשהכרובית שזופה ופריכה, ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0