המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חולטים קלות מאוד את הכרובית במי מלח (3 דקות) ומסננים. מקפידים שהפרחים לא יתרככו מדי אלא יישארו מוצקים ופריכים.
בקערה קטנה טורפים את הביצה.
לקערה אחרת שופכים את קמח התירס.
מחממים שמן במחבת. טובלים כל פרח כרובית בביצה הטרופה, מצפים בקמח התירס, מנערים מעודפים ומעבירים למחבת לטיגון. חוזרים על הפעולה עם כל הפרחים. מטגנים עד הזהבה.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מיץ לימון ו-1/2 כוס מים. מוסיפים מלח, מיץ לימון, שמן זית, פרוסות שיני שום וכמחצית מהכוסברה הקצוצה.
מכניסים לסיר את פרחי הכרובית המטוגנים ויוצקים עליהם את רוטב השום-לימון.
מבשלים על אש נמוכה ומדי פעם מטלטלים את הסיר, על מנת שהרוטב יגיע לכל חלקי פרחי הכרובית. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך. טועמים ואם חסר מלח - מתקנים תיבול.
לקראת סיום הבישול מפזרים את הכוסברה הקצוצה שנותרה. מגישים חם, פושר או קר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0