חולטים קלות מאוד את הכרובית במי מלח (3 דקות) ומסננים. מקפידים שהפרחים לא יתרככו מדי אלא יישארו מוצקים ופריכים.
שלב 2
0 דקות
בקערה קטנה טורפים את הביצה.
שלב 3
0 דקות
לקערה אחרת שופכים את קמח התירס.
שלב 4
0 דקות
מחממים שמן במחבת. טובלים כל פרח כרובית בביצה הטרופה, מצפים בקמח התירס, מנערים מעודפים ומעבירים למחבת לטיגון. חוזרים על הפעולה עם כל הפרחים. מטגנים עד הזהבה.
שלב 5
0 דקות
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מיץ לימון ו-1/2 כוס מים. מוסיפים מלח, מיץ לימון, שמן זית, פרוסות שיני שום וכמחצית מהכוסברה הקצוצה.
שלב 6
0 דקות
מכניסים לסיר את פרחי הכרובית המטוגנים ויוצקים עליהם את רוטב השום-לימון.
שלב 7
0 דקות
מבשלים על אש נמוכה ומדי פעם מטלטלים את הסיר, על מנת שהרוטב יגיע לכל חלקי פרחי הכרובית. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך. טועמים ואם חסר מלח - מתקנים תיבול.
שלב 8
0 דקות
לקראת סיום הבישול מפזרים את הכוסברה הקצוצה שנותרה. מגישים חם, פושר או קר.
שלב 1
מתוך
8
חולטים קלות מאוד את הכרובית במי מלח (3 דקות) ומסננים. מקפידים שהפרחים לא יתרככו מדי אלא יישארו מוצקים ופריכים.
שלב 2
מתוך
8
בקערה קטנה טורפים את הביצה.
שלב 3
מתוך
8
לקערה אחרת שופכים את קמח התירס.
שלב 4
מתוך
8
מחממים שמן במחבת. טובלים כל פרח כרובית בביצה הטרופה, מצפים בקמח התירס, מנערים מעודפים ומעבירים למחבת לטיגון. חוזרים על הפעולה עם כל הפרחים. מטגנים עד הזהבה.
שלב 5
מתוך
8
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מיץ לימון ו-1/2 כוס מים. מוסיפים מלח, מיץ לימון, שמן זית, פרוסות שיני שום וכמחצית מהכוסברה הקצוצה.
שלב 6
מתוך
8
מכניסים לסיר את פרחי הכרובית המטוגנים ויוצקים עליהם את רוטב השום-לימון.
שלב 7
מתוך
8
מבשלים על אש נמוכה ומדי פעם מטלטלים את הסיר, על מנת שהרוטב יגיע לכל חלקי פרחי הכרובית. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך. טועמים ואם חסר מלח - מתקנים תיבול.
שלב 8
מתוך
8
לקראת סיום הבישול מפזרים את הכוסברה הקצוצה שנותרה. מגישים חם, פושר או קר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0