המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מורידים לראש הכרוב את השורש, וחולטים במים רותחים למשך 10 דקות, עד שהעלים מתחילים להיפרד. מוציאים אותם מהמים ומצננים לחלוטין.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי - אורז, בשר טחון, עגבנייה, בצל, פטרוזיליה, 1/4 כוס שמן זית, 1 לימון סחוט, מלח ובהרט.
חוצים כל עלה כרוב לשניים (ללא הגבעול המרכזי), וממלאים כף מהמילוי בקצה על עלה, ומגלגלים.
מניחים את עלי הכרוב הממולאים צפופים בתבנית שמתאימה לתנור - עגולה או מרובעת.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב - רוטב בסיס, מלח, 1 לימון סחוט, 3 כפות שמן זית , ויוצקים מעל הכרוב הממולא.
ממלאים מים עד לכיסוי, מכסים, ומכניסים לתנור למשך שעתיים בחום של 160 מעלות.
לאחר שעתיים, מורידים את הכיסוי וצולים כ-15 דקות נוספות בחום של 200 מעלות. בתיאבון!
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הצג מתכונים נוספים
הערות 0