המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בעזרת סכין חדה להוציא את ליבת הכרוב ולחלוט את העלים במים רותחים, העלים הופכים להיות גמישים וניתן לקפל אותם בקלות.
לטגן בצל גדול במעט שמן עד שקיפות.
לערבב בקערה גדולה בשר טחון את הבצל המטוגן להוסיף את האורז (החצי מבושל), פרורי הלחם, הקטשופ, הביצה, ולערבב היטב. להוסיף את התבלינים לשיפור הטעם, ולהמשיך לערבב.
להניח בצד ולתת לבשר לספוג את הטעמים במשך כ-10 דקות.
להוציא בעדינות את עלי הכרוב מהמים החמים. להניח בערך כף תערובת הבשר לשטח על העלה ולסגור בצורת סיגר, להכניס את הקצוות הצדדיים של העלה פנימה ולגלגל קצוות חיצוניים עד שמתקבלת גלילה נאה.
לצקת לסיר גדול שמן. לרפד את תחתית הסיר בחלקי עלי כרוב. עליהם לסדר בצורה צפופה את עלי הכרוב הממולאים כשהתפר כלפי מטה.
מכינם רוטב: לערבב קערה עם מים רותחים את רסק העגבניות, לתבל בקורט מלח פלפל, סוכר, ופפריקה אדומה, ולערבב היטב.
לצקת מעל הממולאים ולהביא לרתיחה.
מבשלים על הלהבה נמוכה במשך כ-60 דקות.
להגיש חם עם הרבה רוטב עגבניות ולחם לבן וטרי. בתאבון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0