מפרידים את הכרוב לעלים. הנה השיטה הכי קלה: מניחים את הכרוב הפוך על משטח עבודה (עם הבסיס כלפי מעלה) וחוצבים מתוכו חרוט שמרכזו ה"גזע" הקשה המחבר את עלי הכרוב.
שלב 2
0 דקות
מניחים את הכרוב בסיר גדול עם מעט מים ומאדים. אחרי שתי דקות ניתן יהיה להסיר בקלות כמה שכבות של עלים.
שלב 3
0 דקות
מחזירים לאידוי ומסירים עוד עלים וכך עד שהכרוב "נגמר". מחזירים את העלים המפורקים, מאדים עוד קצת, כדי שהם יהיו רכים ונוחים לגלגול.
שלב 4
0 דקות
אם יש להם גבעולים עבים מאוד מסירים אותם. את הגבעולים והחרוט קוצצים ומניחים בתחתית הסיר בו יתבשלו הממולאים.
שלב 5
0 דקות
מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את הפירות היבשים (אם משתמשים בצנוברים מזהיבים אותם קודם במחבת ללא שמן) ומבשלים יחד דקה. מסירים מהאש.
שלב 7
0 דקות
מוסיפים את האורז המסונן והשמיר ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב.
שלב 8
0 דקות
ממלאים את העלים בתערובת (לא לגדוש יותר מדי! האורז עוד יתפח) ומגלגלים.
שלב 9
0 דקות
מסדרים בסיר או בתבנית אפייה, עם ה"תפר" כלפי מטה, מעל לכרוב הקצוץ.
שלב 10
0 דקות
יוצקים מעל את העגבניות, מיץ הלימון, המים והמרק. הנוזלים צריכים כמעט לכסות את הממולאים.
שלב 11
45 דקות
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
שלב 12
0 דקות
אם בוחרים לאפות את הממולאים, מכסים ואופים בחום בינוני שעה.
שלב 1
מתוך
12
מפרידים את הכרוב לעלים. הנה השיטה הכי קלה: מניחים את הכרוב הפוך על משטח עבודה (עם הבסיס כלפי מעלה) וחוצבים מתוכו חרוט שמרכזו ה"גזע" הקשה המחבר את עלי הכרוב.
שלב 2
מתוך
12
מניחים את הכרוב בסיר גדול עם מעט מים ומאדים. אחרי שתי דקות ניתן יהיה להסיר בקלות כמה שכבות של עלים.
שלב 3
מתוך
12
מחזירים לאידוי ומסירים עוד עלים וכך עד שהכרוב "נגמר". מחזירים את העלים המפורקים, מאדים עוד קצת, כדי שהם יהיו רכים ונוחים לגלגול.
שלב 4
מתוך
12
אם יש להם גבעולים עבים מאוד מסירים אותם. את הגבעולים והחרוט קוצצים ומניחים בתחתית הסיר בו יתבשלו הממולאים.
שלב 5
מתוך
12
מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
שלב 6
מתוך
12
מוסיפים את הפירות היבשים (אם משתמשים בצנוברים מזהיבים אותם קודם במחבת ללא שמן) ומבשלים יחד דקה. מסירים מהאש.
שלב 7
מתוך
12
מוסיפים את האורז המסונן והשמיר ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב.
שלב 8
מתוך
12
ממלאים את העלים בתערובת (לא לגדוש יותר מדי! האורז עוד יתפח) ומגלגלים.
שלב 9
מתוך
12
מסדרים בסיר או בתבנית אפייה, עם ה"תפר" כלפי מטה, מעל לכרוב הקצוץ.
שלב 10
מתוך
12
יוצקים מעל את העגבניות, מיץ הלימון, המים והמרק. הנוזלים צריכים כמעט לכסות את הממולאים.
שלב 11
מתוך
12
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
שלב 12
מתוך
12
אם בוחרים לאפות את הממולאים, מכסים ואופים בחום בינוני שעה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0