המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להוסיף לסיר רחב ושטוח את השמן. לחמם ולהוסיף את הכרעיים החצויות. לטגן את הכרעיים מכל הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב. להוציא את העוף מהסיר ולהעביר לכלי.
להוסיף לסיר את הבצל הקצוץ, את השום הכתוש, את הרוזמרין והתימין ולטגן תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות.
להחזיר לסיר את הכרעיים החצויות, לתבל את העוף במלח ופלפל. לצקת לסיר את ציר העוף והיין הלבן ולהביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה לנמוכה, לכסות את הסיר במכסה ולבשל במשך כ-120 דקות, עד שהבשר יהיה רך.
מערבבים בקערית את הדבש והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים את תערובת הדבש והחומץ לסיר, וממשיכים לבשל על להבה גבוהה וללא מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מעטרים עם עלי רוזמרין.
מגישים חם לצד אורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0