המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את חלקי העוף בתבנית. מעסים במעט שמן זית.
שופכים על הכרעיים מלח גס, כך שיכוסו לחלוטין (יוצרים להם מעין תנור בכך שמכסים את העוף ומבודדים אותו מהאויר).
מחממים את תפוחי האדמה בתנור המיקרוגל כחמש דקות לריכוך (לתפוחי האדמה לוקח יותר זמן להאפות מאשר לעוף). עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור.
אופים כשעתיים (תלוי בתנור), בודקים בעזרת סכין חדה (דוקרים את התפוד) אם תפוחי האדמה מוכנים.
כאשר תפוחי האדמה רכים, מוציאים את התבנית מהתנור, אך לא מכבים אותו. ממתינים קצת (המלח חם מאד) ומסירים את המלח מהעוף.
כשהעוף נקי מגרגרי המלח, מחזירים אותו לתנור והפעם ללא רדיד אלומיניום וצולים עוד כמה דקות לשיזוף.
ההגשה: מניחים בכל צלחת רבע עוף מוכן. מסירים את רדיד האלומיניום מתפוחי האדמה וחוצים כל תפוד לשניים או פורסים לפרוסות. אם רוצים, מוסיפים עוד ירקות צלויים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0