המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את גריסי הפנינה במשך כ-180 דקות במים. מסננים.
מתבלים את הכרעיים במלח, פלפל, כמון וכורכום.
מחממים שמן בסיר רחב (סיר שניתן אחר כך להכניסו לתנור). מוסיפים לסיר את חלקי העוף והקבנוס, ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שמתקבל גוון זהוב. מוציאים מהסיר ומניחים בקערה.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מקבלים גוון זהוב, מוסיפים שיני שום קצוצות, תפוחי אדמה, גזר, דלעת ועגבניות ומערבבים תוך כדי טיגון. מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה ומתבלים במלח, פלפל, עלי הרוזמרין, כמון וכורכום. יוצקים לסיר את היין, ציר עוף וסילאן, ומערבבים.
מחזירים את חלקי העוף לסיר, ומניחים אותם מעל לתערובת גריסי הפנינה והירקות, ומשקעים אותם מעט. סוגרים את הסיר במכסה. מכניסים את הסיר לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות, ואופים במשך כ-90 דקות.
מסירים את המכסה וממשיכים לאפות במשך כ-30 דקות נוספת, או עד שהכרעיים מקבלות גוון זהוב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0