המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אם משתמשים בארטישוק טרי: להכין קערה עם מים ולימון וכל ארטישוק שמנקים מעבירים לקערה כדי שלא ישחיר. לנקות את הארטישוק, להוריד את הגבעול שהראש יהיה כמעט שטוח, עם סכין לקלף בהתחלה מעט מהעלים (כדי שיהיה קל לחתוך) ואחר כך לחתוך את כל העלים עד הראש כמעט. עם סכין לנקות את השיער שיש בתוך הלב, מכניסים את הסכין בין הארטישוק לשיער מסובבים ויוצא אם נשאר עוד אפשר לגרד עם הסכין, ולשים בקערה עם המים והלימון.
הכנת מילוי הבשר הטחון: לטגן בצל עד הזהבה, ובקערה לערבב עם הבשר, הביצה, הפטרוזיליה ותבליני המילוי.
בסיר רחב לא גבוה לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף מעט מים וכשרתחו לתבל בתבליני הרוטב.
לשטוף את ראשי הארטישוק, לקחת חופן של מילוי ולמלא את לבבות הארטישוק, לדחוס קלות ושיצא כמו גבעה קטנה מהודקת. להניח יפה בסיר עם הבשר כלפי מעלה. להוסיף את גבעולי הסלרי ולבשל כ-30 דקות.
להוסיף אפונה קפואה או מקופסה ואם אוהבים אפשר להוסיף גם שומר חצוי לרבעים. להוסיף מעט מים אם צריך - המים לא צריכים לעבור את האפונה.
להמשיך לבשל כ-15 דקות ולהסיר מהאש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0