אם משתמשים בארטישוק טרי: להכין קערה עם מים ולימון וכל ארטישוק שמנקים מעבירים לקערה כדי שלא ישחיר. לנקות את הארטישוק, להוריד את הגבעול שהראש יהיה כמעט שטוח, עם סכין לקלף בהתחלה מעט מהעלים (כדי שיהיה קל לחתוך) ואחר כך לחתוך את כל העלים עד הראש כמעט. עם סכין לנקות את השיער שיש בתוך הלב, מכניסים את הסכין בין הארטישוק לשיער מסובבים ויוצא אם נשאר עוד אפשר לגרד עם הסכין, ולשים בקערה עם המים והלימון.
שלב 2
0 דקות
הכנת מילוי הבשר הטחון: לטגן בצל עד הזהבה, ובקערה לערבב עם הבשר, הביצה, הפטרוזיליה ותבליני המילוי.
שלב 3
0 דקות
בסיר רחב לא גבוה לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף מעט מים וכשרתחו לתבל בתבליני הרוטב.
שלב 4
30 דקות
לשטוף את ראשי הארטישוק, לקחת חופן של מילוי ולמלא את לבבות הארטישוק, לדחוס קלות ושיצא כמו גבעה קטנה מהודקת. להניח יפה בסיר עם הבשר כלפי מעלה. להוסיף את גבעולי הסלרי ולבשל כ-30 דקות.
שלב 5
0 דקות
להוסיף אפונה קפואה או מקופסה ואם אוהבים אפשר להוסיף גם שומר חצוי לרבעים. להוסיף מעט מים אם צריך - המים לא צריכים לעבור את האפונה.
שלב 6
15 דקות
להמשיך לבשל כ-15 דקות ולהסיר מהאש.
שלב 1
מתוך
6
אם משתמשים בארטישוק טרי: להכין קערה עם מים ולימון וכל ארטישוק שמנקים מעבירים לקערה כדי שלא ישחיר. לנקות את הארטישוק, להוריד את הגבעול שהראש יהיה כמעט שטוח, עם סכין לקלף בהתחלה מעט מהעלים (כדי שיהיה קל לחתוך) ואחר כך לחתוך את כל העלים עד הראש כמעט. עם סכין לנקות את השיער שיש בתוך הלב, מכניסים את הסכין בין הארטישוק לשיער מסובבים ויוצא אם נשאר עוד אפשר לגרד עם הסכין, ולשים בקערה עם המים והלימון.
שלב 2
מתוך
6
הכנת מילוי הבשר הטחון: לטגן בצל עד הזהבה, ובקערה לערבב עם הבשר, הביצה, הפטרוזיליה ותבליני המילוי.
שלב 3
מתוך
6
בסיר רחב לא גבוה לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף מעט מים וכשרתחו לתבל בתבליני הרוטב.
שלב 4
מתוך
6
לשטוף את ראשי הארטישוק, לקחת חופן של מילוי ולמלא את לבבות הארטישוק, לדחוס קלות ושיצא כמו גבעה קטנה מהודקת. להניח יפה בסיר עם הבשר כלפי מעלה. להוסיף את גבעולי הסלרי ולבשל כ-30 דקות.
שלב 5
מתוך
6
להוסיף אפונה קפואה או מקופסה ואם אוהבים אפשר להוסיף גם שומר חצוי לרבעים. להוסיף מעט מים אם צריך - המים לא צריכים לעבור את האפונה.
שלב 6
מתוך
6
להמשיך לבשל כ-15 דקות ולהסיר מהאש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0