המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק - לשים במיקסר את כל חומרי הבצק (1 קילו קמח, 5 כפות סוכר, שמרים, ביצה, כף מלח 5 כפות שמן ומים) 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).
מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
בינתיים מכינים את המילוי - מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, מעט צ'ילי חריף טרי (לא חובה), אבקת תיבול מרק בצל, בהרט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע.
מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו).
לאחר שהבצק תפח, מחלקים את הבצק לחלקים שווים - 120 גרם כל אחד.
מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים בצד ל-5 דקות.
לאחר 5 דקות מרדדים כל כדור לעלה, ממלאים בנדיבות מהמילוי וסוגרים לרצועה. את הרצועה מגלגלים לבייגלה בצורת לב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את הלחמניות בביצה ובוזקים שומשום מעל.
אופים את הבייגלים כ-20-25 דקות או עד הזהבה.
מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0