המתכון הזה נוצר עבור 22 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לרבעים.
מבשלים עד להתרככות, כל ירק בסיר נפרד, בגלל זמני הבישול השונים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מזלפים עליו כף שמן ומורחים על פני הנייר בעזרת נייר סופג.
מסננים את תפוחי האדמה והבטטה ממי הבישול ושמים אותם במעבד מזון. מוסיפים את כל שאר החומרים והתבלינים, מלבד הקוואקר, למעבד המזון, ומעבדים עד לאחידות אבל לא יותר מדי. לחלופין אפשר לערבב הכול בקערה גדולה, ולהיעזר במועך תפוחי אדמה.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקוואקר ומערבבים היטב. ממתינים כרבע שעה לפני יצירת הקציצות כדי שהקוואקר יספוג את הנוזלים.
בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כף גדושה, מעצבים לצורת לביבה ומניחים על התבנית. אין צורך לשמור על רווחים.
אופים 20־ 25 דקות עד שהלביבות מתייצבות, משחימות ונפרדות בקלות מנייר האפייה. מומלץ לטעום אחת ולוודא שהיא מוכנה לפני שמוציאים את כל המגש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0