המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את הקינואה במים עם מסננת דקה ומעבירים לסיר. מוסיפים, במדויק, כוס מים אחת, 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח ומרתיחים כשהסיר סגור.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות.
מכבים את האש ורק אחרי 5 דקות פותחים את המכסה ו"מאווררים", על-ידי ערבוב במזלג, את פתיתי הקינואה. מצננים. ניתן להכין כמה שעות קודם.
מנקים היטב את הסלק, מעבירים לסיר, מכסים במים ובמכסה. מבשלים עד לרתיחה, משאירים להתבשל 5 דקות במשך הרתיחה ומכבים את האש.
משהים את הסלק במים החמים כ-10 דקות. הסלק לא אמור להיות רך אלא להתרכך מעט.
מקלפים את הסלק ומגררים במגררת הגסה.
מגררים את הגזר ומעבירים לקערה יחד עם הסלק המגורר.
קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הסלק והגזר. מוסיפים את הקינואה, התבלינים, פירורי הלחם והביצים ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מאוד מוסיפים מעט פירורי לחם (בלי להגזים), העיסה צריכה להיות יחסית יציבה אך לא יבשה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה - הדרך הנכונה היא ליצור מעין תערובת דחוסה במרכז כף היד כך שכל החומרים יתאחדו.
מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן ב-2-3 כפות שמן זית (מומלץ להכין 2 תבניות מרופדות מראש).
אין צורך לעצב את הלביבה, היא רק צריכה להיות דחוסה מספיק כדי שבזמן האפייה היא לא תתפרק. חוזרים על הפעולה עד גמר כל העיסה.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-30 דקות. מומלץ לאכול את הלביבה עם טחינה ביתית פיקנטית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0