המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים מעליהם מעט מלח גס. משאירים כ-15 דקות וסוחטים ביד את עודף המים.
מערבבים את הקישואים הסחוטים עם חלמוני הביצים, גבינת הפטה, הבצל הירוק, הקמח, אבקת האפייה והנענע. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אם רוצים להכין לביבות גדולות, אפשר להוסיף עוד קצת קמח, שמסייע ליציבות.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הקישואים.
מחממים את החמאה או שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. יוצקים מעט מהעיסה בהתאם לגודל הלביבה הרצוי. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. מספיגים מהשמן על מגבות נייר.
מומלץ להגיש עם יוגורט. ניתן להמיר את הקמח לקמח מלא ולהגיש עם שמנצ חמוצה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1