מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 6-7 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב, לא יותר מזה.
שלב 3
0 דקות
מעבירים לקערה.
שלב 4
0 דקות
מגרדים את תפוחי האדמה במגררת גסה, סוחטים היטב, מעבירים לקערה.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את שאר המרכיבים (מוודאים שהתערובת לא יבשה מידי במידה וכן מוסיפים את הביצה הנותרת ומערבבים).
שלב 6
0 דקות
יוצרים לביבות בקוטר של 5-4 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ, ניתן להשתמש ברינג, על מנת לקבל לביבות אחידות.
שלב 7
0 דקות
מחממים שמן חצי עמוק, מטגנים לביבה אחת כדי לטעום ולשפר תיבול ומרקם במידת הצורך.
שלב 8
4 דקות
מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 4-5 דקות, מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
שלב 9
25 דקות
אפשרות לאפיית הלביבות, במקום טיגון - מחממים תנור ל-180מעלות. משמנים תבנית בספריי שמן, מניחים את הלביבות ומשמנים בספריי שמן מעל. אופים 25-30 דקות או עד שהלביבות זהובות ומוכנות.
שלב 1
מתוך
9
מניחים בקערה את מחית תפוחי האדמה.
שלב 2
מתוך
9
מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 6-7 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב, לא יותר מזה.
שלב 3
מתוך
9
מעבירים לקערה.
שלב 4
מתוך
9
מגרדים את תפוחי האדמה במגררת גסה, סוחטים היטב, מעבירים לקערה.
שלב 5
מתוך
9
מוסיפים את שאר המרכיבים (מוודאים שהתערובת לא יבשה מידי במידה וכן מוסיפים את הביצה הנותרת ומערבבים).
שלב 6
מתוך
9
יוצרים לביבות בקוטר של 5-4 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ, ניתן להשתמש ברינג, על מנת לקבל לביבות אחידות.
שלב 7
מתוך
9
מחממים שמן חצי עמוק, מטגנים לביבה אחת כדי לטעום ולשפר תיבול ומרקם במידת הצורך.
שלב 8
מתוך
9
מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 4-5 דקות, מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
שלב 9
מתוך
9
אפשרות לאפיית הלביבות, במקום טיגון - מחממים תנור ל-180מעלות. משמנים תבנית בספריי שמן, מניחים את הלביבות ומשמנים בספריי שמן מעל. אופים 25-30 דקות או עד שהלביבות זהובות ומוכנות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות
6
מ
מאיה
יצא מדהים
מערכת בישולים
היי, איזה כיף לשמוע, תודה וחג שמח 💓
נ
נלי אוליאל
האים ניתן להכין יום קודם ולחמם?
מערכת בישולים
היי, אפשר להכין יום לפני ואז לחמם בתנור. יום מקסים 😚
י
יהודיה
מדהים
מערכת בישולים
תודה ❣️
מ
מזי
צריך גם תפוח אדמה מגורד וגם תפוח אדמה במרקם פירה?
מערכת בישולים
היי מזי, כן, גם גום, זה מה שיוצר את המרקם והטעם הנפלאים. כדאי לנסות. יום מקסים 💐
י
יעלה
לא הבנתי לגבי הביצים
מתחילים עם 2 ביצים ובמידת הצורך את השלישית ?
מערכת בישולים
היי, כן, אם את רואה שהתערובת סמיכה תוסיפי. יום מקסים
ס
סמארה
למה לאפות אחרי הטיגון?
מערכת בישולים
היי יקרה, אין צורך גם לאפות, זו אופציה שהוספנו למי שרוצה להימנע מהטיגון ולאפות את הלביבות. יום מקסים
הערות 6