המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את הפסטה 2-3 דק', פחות מהמומלץ על האריזה. מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.
משטחים בתבנית אפייה (30X40).
מחממים תנור לחום גבוה: 200-220 מעלות.
מערבבים את רוטב העגבניות עם חצי כוס מים או חלב ויוצקים מעל הפסטה.
מכינים את הבשמל: בסיר קטן מחממים את החמאה והשמן. מטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך ערבוב כ-5 דקות.
מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עד שהוא נספג בתערובת החמאה ומבעבע. מסירים מן האש.
בהדרגה ותוך כדי טריפה יוצקים את החלב אל הקמח. מחזירים אל האש ונותנים לרוטב לרתוח תוך טריפה תמידית.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מן האש, מתבלים ומצננים כמה דקות.
מוסיפים לבשמל 50 גרם גבינה מגוררת ויוצקים אותו לתבנית הפסטה ורוטב העגבניות, מפזרים מלמעלה את שארית הגבינה.
מכניסים לתנור החם למשך כ-15 דקות.
לקראת תום האפייה אפשרי להעביר למצב גריל, ב-5 דקות אחרונות, כדי לקבל מאפה שחום, שזוף ומפתה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0