המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה בסיר קטן. מוסיפים קמח ומערבבים, כשהוא נספג בחמאה ונוצרת רביכה יוצקים חלב ומערבבים תוך כדי רתיחה שלוש דקות עד לקבלת רוטב קרמי וסמיך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים ירקות אנטיפסטי: מניחים פרוסות חציל וזוקיני בתבניות בשכבה אחת. מברישים בשמן זית ומתבלים בתימין, מלח ובפלפל.
אופים במשך 20 דקות או עד להזהבה.
משמנים תבנית ומסדרים שכבות לסירוגין עלי לזניה בשכבה אחת אחידה, מצקת רוטב עגבניות, פרוסות חצילים בשכבה אחת אחידה, מעט פרמזן, פרוסות עגבנייה בשכבה אחת אחידה, מצקת רוטב בשמל, פרוסות זוקיני בשכבה אחת אחידה, רוטב עגבניות וחוזר חלילה. מסיימים ברוטב עגבניות ומפזרים עליו מעט בשמל, פרמזן ומוצרלה. מכסים ברדיד אלומיניום.
אופים כ-35 דקות עד שעלי הלזניה רכים, מסירים את הכיסוי ואופים עשר דקות נוספות עד להשחמה.
מניחים ללזניה להתייצב כ-חמש עשרה דקות לפני הפריסה. אם רוצים לחתוך קוביות מושלמות, מקררים את הלזניה לגמרי, חותכים ומחממים שוב בתנור חם.
מפזרים על המאפה (בנוסף לגבינות) 1/2 כוס קרוטונים אפויים לסלט של אסם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0