המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בלחמם את התנור לחום גבוה של- 250 מעלות.
בסיר מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל בקוביות קטנות ומטגנים עד הזהבה.
לגרסה הבשרית, משתמשים בחצי קילו בשר טחון. מוסיפים עכשיו את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
מוסיפים רסק ומטגנים עוד כ-2 דק', מוסיפים 2 עגבניות קצוצות וממשיכים לטגן (אש נמוכה כדי שלא יקפוץ). מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות, מתבלים לפי הטעם ומבשלים עוד כ-2 דק'.
מוסיפים חצי כוס מים ומשאירים על אש נמוכה כ-10 דק'. בסיום מכבים את האש ובגרסה החלבית בלבד מוסיפים שמנת בישול ומניחים בצד.
בתבנית מתכת חד פעמית מניחים שכבת דפי לזניה עד כיסוי תחתית התבנית (יש לשבור לפי גודל קצוות הדפים). מוסיפים מעל רוטב עד כיסוי (בגרסה החלבית מפזרים מעל הרוטב בכיסוי אחיד בולגרית). חוזרים על הפעולה 3 פעמים כשהשכבה העליונה צריכה להיות רוטב.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
לפני ההגשה מסירים את נייר הכסף, מוסיפים פיצרלה או פטרוזיליה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0