המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מגררים את העגבניות הבשלות על פומפיה גסה. מכניסים לסיר קטן את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, השמן והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום וסוכר ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מורידים מהאש.
אופים את פרוסות החציל בתנור עם שמן זית ומלח גס.
טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.
מניחים בתבנית אפייה (תבנית פיירקס או תבנית מלבנית בגודל 19*33 ס"מ) שכבה של דפי לזניה (אין צורך בבישול מקדים).
מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.
מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל.
מניחים שכבת דפי לזניה- מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה מפזרים 0.33 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה וחוזרים על השלבים הללו עד למילוי גובה התבנית.
סוגרים בשכבת דפי לזניה ומכסים ברוטב הבשמל.
מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
מסירים את הכיסוי, אופים 30 דקות נוספות עד להשחמה.
מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת ואופים כ- 7 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0