המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל והשום בשמן במשך 5 דק' עד שיתרככו.
מסננים את הטונה, מפוררים ומוסיפים לבצל. מאדים 5 דק' תוך בחישה.
מוסיפים את הפטריות, רסק העגבניות, המרק הצח, הריחן, האורגנו, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים במשך 20 דקות. בוחשים מדי פעם.
מרכיבים לזניה: משמנים מעט תחתית של תבנית אפייה ומניחים עליה שכבה של דפי הלזניה (אם יש צורך שוברים עלים). מעליה משטחים שליש או רבע (תלוי בגודל התבנית) מתערובת הטונה, ומעליה שוב שכבה של דפי לזניה. חוזרים ומניחים את השכבות באותו סדר, עד שמשתמשים בכל תערובת הטונה ובכל דפי הלזניה (יש להקפיד שדפי הלזניה יהיו השכבה האחרונה).
מערבבים את הגבינות ומפזרים על שכבת עלי הלזניה.
אופים, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
מגישים חם עם לחם בטעם שום ועם סלט חסה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0