המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכי פשוט: מערבבים הכל בקערה.
ממיסים את החמאה בשמן הזית על מחבת גדולה. מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה עד שמזהיב.
בזמן הטיגון של הבצל כדאי לטפל בעגבניות, ההוראות בהמשך. כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה. מוסיפים שום פרוס.
ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים. לא יותר.
מעבירים את תכולת המחבת לסיר. כדאי להשתמש במרית לסיום, החמאה והשמן חשובים לנו.
חולטים את העגבניות 5 דקות במים רותחים. לשמור חלק מהמים הרותחים לאחר כך.
מסננים את העגבניות. מסירים את הקליפות. חוצים ומסירים את ראש העגבניה שיישאר רק בשר עגבניה אדום.
מוציאים את המים ואת הגרעינים כנ"ל, אנחנו לא אוהבים רוטב דליל. חותכים לקוביות בינוניות, לא קטנות מידי.
מוסיפים לסיר את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים.
מדליקים אש גבוהה, ומערבבים בזהירות אך היטב למשך דקה, צריך לחבר היטב את הרסק עם המים.
בודקים את סמיכות הרוטב. הוא צריך להיות סמיך. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל רסק עגבניות.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כ-60 דקות או יותר אם אפשר, לדאוג שהנוזלים לא יצטמצמו יותר מדי. לא לשכוח לערבב פעם בעשר דקות בערך.
לאחר סיום הבישול, לצנן לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים.
את עלי הדפנה, אם זה מסובך אפשר להוציא אותם מאוחר יותר, כשיוצקים את הרוטב לתבנית.
לחמם את התנור ל-200 מעלות.
מכסים את תחתית התבנית בדפי לזניה. אם יש חורים, שוברים עלה לחתיכות ומכסים אותם. לא נורא אם דף עולה קצת על חברו.
מכסים בשליש מכמות רוטב העגבניות. לשים לב שהרוטב מכסה את כל הדפים, אחרת הם יתקשו.
מכסים את הרוטב בעדינות בשליש מתערובת הגבינות. לא נורא אם הגבינות לא מכסות את כל הרוטב.
פורסים עוד שכבה של עלי לזניה. חוזרים על שכבת רוטב וגבינות.
שכבה שלישית ואחרונה של עלים ושוב רוטב וגבינות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
אם משתמשים בתנור טורבו, כדאי לסובב את התבנית אחרי עשר דקות.
מכבים את התנור, מוציאים את התבנית להגשה או לצינון מוחלט ולקירור.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0