המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחממים בסיר חמאה, לפני שהסיר מתחמם מוסיפים שן שום אחת לאידוי. כאשר הסיר חם מוסיפים את הפטריות, מוסיפים מעט מלח גס ומערבבים.
יוצקים את השמנת לבישול ומרתיחים.
מוסיפים אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח, מערבבים, מורידים מהאש ומצננים.
בינתיים, מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, שן שום נוספת, בזיליקום ואורגנו יבשים, מלח ופלפל לפי טעם.
משמנים תבנית פיירקס, או כל תבנית אחרת חסינה לתנור.
מוסיפים לתערובת הפטריות שתי ביצים וטורפים, עד שהן נבלעות בתוך תערובת השמנת פטריות.
מניחים בתבנית דפי לזניה ועליהן יוצקים חלק מתערובת הפטריות (בערך מצקת אחת).
לוקחים חופן מגבינת העמק וחופן מגבינת המוצרלה וזורים מעל השמנת.
מניחים שוב דפי לזניה, יוצקים מהרוטב האדום ומהרוטב שמנת פטריות ושוב זורים גבינות. חוזרים על פעולה זו, עד שהתבנית מתמלאת.
לאחר שהתבנית מלאה זורים את יתר הגבינות ומעל זורים פרמזן.
מכניסים לתנור ל-30 דקות, עד שהלזניה זהובה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0