להכנת הבשמל - מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כ-3 דקות). מסירים מהאש.
שלב 2
10 דקות
להכנת הפטריות - מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
שלב 3
10 דקות
להרכבת הלזניה - אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!), מדלגים כמובן על הבישול וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים, כדי להשלים את הפאזל.
שלב 4
0 דקות
מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
שלב 5
0 דקות
על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה.
שלב 6
0 דקות
אופים בחום בינוני (180 מעלות), עד שהגבינה מזהיבה היטב.
שלב 7
0 דקות
מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.
שלב 8
0 דקות
גיוון דגול: לאחרונה הגיעו למקררי המרכולים גבינות חדשות של בית יצחק, ביניהן יש גבינת גאודה פרוסה מתובלת בשפע כמון. נסו להשתמש בפרוסות שלמות של גאודה מתובלת במקום בגבינת קשקבל מגוררת. מתקבל מעדן.
שלב 1
מתוך
8
להכנת הבשמל - מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כ-3 דקות). מסירים מהאש.
שלב 2
מתוך
8
להכנת הפטריות - מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
שלב 3
מתוך
8
להרכבת הלזניה - אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!), מדלגים כמובן על הבישול וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים, כדי להשלים את הפאזל.
שלב 4
מתוך
8
מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
שלב 5
מתוך
8
על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה.
שלב 6
מתוך
8
אופים בחום בינוני (180 מעלות), עד שהגבינה מזהיבה היטב.
שלב 7
מתוך
8
מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.
שלב 8
מתוך
8
גיוון דגול: לאחרונה הגיעו למקררי המרכולים גבינות חדשות של בית יצחק, ביניהן יש גבינת גאודה פרוסה מתובלת בשפע כמון. נסו להשתמש בפרוסות שלמות של גאודה מתובלת במקום בגבינת קשקבל מגוררת. מתקבל מעדן.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0