המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את רוטב הבולונז: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מאדים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום כ-5 דקות, עד להזהבה קלה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הטחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו והפרדתו.
מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות.
מכינים את רוטב הבשמל: ממסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח. מערבבים עד לקבלת משחה בהירה. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד לקבל רוטב במרקם מעט סמיך (אם סמיך מדי, יש להוסיף חלב), מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מרכיבים את הלזניה: שמים מעט רוטב עגבניות בתחתית התבנית, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, מעליהם רוטב בולונז, מעליו את רוטב הבשמל ובסוף גבינת מוצרלה. חוזרים פעמיים נוספות על סידור השכבות ועל השכבה האחרונה מפזרים גם גבינת פרמזן. מכסים באלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-50 דקות.
מסירים את הכיסוי ומשחימים בתנור עוד כ-10 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0