המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ניתן להכין בתבנית מלבנית 20 X30 או בכל תבנית מלבנית אחרת שמתאימה.
להכנת הבשמל: מחממים בסיר 100 גרם חמאה ו-4 כפות קמח, מערבבים ומוסיפים בהדרגה 1 כפית מלח ו-3 כוסות חלב, תוך כדי ערבוב עם מטרפה, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד. מסירים מהאש.
להכנת הקראמבל: מערבבים יחד 4 כפות פירורית זהב, 3 כפות שמן זית, 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת, 1 כפית שום כתוש או שום גבישי ו-1 כף עלי תימין.
להרכבה: שמים בתבנית 2 כפות מהרוטב עגבניות-בזיליקום ומורחים על התחתית, מסדרים עלי לזניה ומניחים מעל בשמל, מעל רוטב עגבניות ומעל גבינת מוצרלה מגוררת.
שמים עוד עלי לזניה ומעל שוב בשמל, רוטב עגבניות-בזיליקום וגבינת מוצרלה מגוררת. שמים עלי לזניה לשכבה שלישית ומעל בשמל וקראמבל.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0