המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בהכנת רוטב בולונז: מזהיבים את הכרישות בשמן, מוסיפים שום, סלרי (עלים וגבעולים), גזר מגורד, מלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור וערבוב עוד חמש דקות, עד שכל הבשר שינה את צבעו מוורוד לחום.
מוסיפים קטשופ, כוס יין וכוס אחת של ציר עוף ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים חלקית ומבשלים 90 דקות, עם ערבוב מדי פעם. בסוף צריך להתקבל רוטב סמיך, עשיר וטעים. זהו רוטב בולונז לכל דבר ואפשר להשתמש בו גם למנות פסטה. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. שימו לב: הרוטב מסמיך בקירור.
להרכבת ה-"לזניה", משמנים מעט תבנית פיירקס רבועה במידות 20X20 ס"מ, ומניחים בתחתיתה מצה אחת. יוצקים על המצה חמש כפות מרק עוף ונותנים לו להיספג. מהדקים את המצה לתחתית התבנית (לא נורא אם היא נשברת מעט). מערבבים לתוך הבולונז ביצה אחת, ומניחים על המצה חצי מכמות הבולונז.
חוזרים על הפעולה עם עוד מצה, מרק עוף ועוד חצי מהבולונז, וחותמים בעוד מצה ועוד חמש כפות מרק. מפזרים מעל את השומשום הקלוי (הוא צריך להיות זהוב).
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ואופים בחום של 180 מעלות 45 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, ומגישים חם, או בטמפרטורת החדר.
הנה טריק: מצות מורטבות במעט מרק עוף יכולות לשמש עלי לזניה משובחים וטעימים. אין צורך בבישול מוקדם, כמובן, והמאפה המתקבל נטרף חיש-קל (יש להיזהר מהתלקחות קרבות על הפרוסה אקסטרה). בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0