להכנת הלזניה נדרשת תבנית מרובעת רגילה-גדולה בגודל של 32×25 ס”מ.
שלב 2
5 דקות
להכנת רוטב הפסטו שמנת:
טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, שום והצנוברים.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד שמגיעים למרקם הרצוי, מתבלים בקורט מלח וטועמים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד שיש לנו רוטב שמנת פסטו.
שלב 3
5 דקות
להכנת הבשמל גבינות:
ממיסים על אש נמוכה את החמאה ומוסיפים קמח.
מערבבים עם מטרפה כל הזמן עד שנוצרת רביכה כמו משחה.
מוסיפים בהדרגה חלב ואת הגבינות, מתבלים במלח ופלפל.
שלב 4
5 דקות
להרכבה:
יוצקים מצקת מהרוטב עד שכל התבנית מכוסה רוטב, ומעל שמים דפי לזניה, כמה שהתבנית מאפשרת.
מוסיפים בשמל בנדיבות, רוטב ושוב דפי לזניה וכן הלאה והלאה, כך שבונים שכבה ועוד שכבה (אני הכנתי בין 4-5 שכבות, תלוי בעובי התבנית שלכם).
בשכבה האחרונה מפזרים פרמזן ומעל הרבה בשמל.
שלב 5
50 דקות
מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
שלב 1
מתוך
5
להכנת הלזניה נדרשת תבנית מרובעת רגילה-גדולה בגודל של 32×25 ס”מ.
שלב 2
מתוך
5
להכנת רוטב הפסטו שמנת:
טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, שום והצנוברים.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד שמגיעים למרקם הרצוי, מתבלים בקורט מלח וטועמים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד שיש לנו רוטב שמנת פסטו.
שלב 3
מתוך
5
להכנת הבשמל גבינות:
ממיסים על אש נמוכה את החמאה ומוסיפים קמח.
מערבבים עם מטרפה כל הזמן עד שנוצרת רביכה כמו משחה.
מוסיפים בהדרגה חלב ואת הגבינות, מתבלים במלח ופלפל.
שלב 4
מתוך
5
להרכבה:
יוצקים מצקת מהרוטב עד שכל התבנית מכוסה רוטב, ומעל שמים דפי לזניה, כמה שהתבנית מאפשרת.
מוסיפים בשמל בנדיבות, רוטב ושוב דפי לזניה וכן הלאה והלאה, כך שבונים שכבה ועוד שכבה (אני הכנתי בין 4-5 שכבות, תלוי בעובי התבנית שלכם).
בשכבה האחרונה מפזרים פרמזן ומעל הרבה בשמל.
שלב 5
מתוך
5
מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0