המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הלזניה נדרשת תבנית מרובעת רגילה-גדולה בגודל של 32×25 ס”מ.
להכנת רוטב הפסטו שמנת: טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, שום והצנוברים. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד שמגיעים למרקם הרצוי, מתבלים בקורט מלח וטועמים. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד שיש לנו רוטב שמנת פסטו.
להכנת הבשמל גבינות: ממיסים על אש נמוכה את החמאה ומוסיפים קמח. מערבבים עם מטרפה כל הזמן עד שנוצרת רביכה כמו משחה. מוסיפים בהדרגה חלב ואת הגבינות, מתבלים במלח ופלפל.
להרכבה: יוצקים מצקת מהרוטב עד שכל התבנית מכוסה רוטב, ומעל שמים דפי לזניה, כמה שהתבנית מאפשרת. מוסיפים בשמל בנדיבות, רוטב ושוב דפי לזניה וכן הלאה והלאה, כך שבונים שכבה ועוד שכבה (אני הכנתי בין 4-5 שכבות, תלוי בעובי התבנית שלכם). בשכבה האחרונה מפזרים פרמזן ומעל הרבה בשמל.
מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 50 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-20 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0