המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה את הקישואים והחצילים בשמן הזית, וזורים מעל את גרגירי המלח גס.
מתחילים בצלייתם: על מחבת פסים לוהטת ללא שמן, מניחים את הירקות עד לצריבה יפה, קודם את כל הקישואים ואחר כך את החצילים. מוציאים ומניחים בצד.
מניחים בתבנית אפייה מרובעת שכבה מדפי הלזניה כתחתית.
מניחים שכבת קישואים צלויים, ומעל מפוררים את הבולגרית בעזרת הידיים.
שוב, מניחים מעל שכבת דפי לזניה, ואחר כך שכבת חצילים וגבינה מפוררת.
כך לעשות שכבות עד לשכבת דפי לזניה אחרונה, שתהיה השכבה האחרונה.
בכלי נפרד יש מערבבים את הקוטג', השמנת, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, השום, חלק מהגבינה הצהובה המגוררת, התיבול ומים במידה הרצויה לכם, הכל לבלילה אחידה.
מעל שכבת דפי הלזניה האחרונה יוצקים את הבלילה באופן שווה, כך שתכסה את הדפים.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-60 דקות.
לפני סוף התהליך, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים באופן יפה ושווה את הגבינה הצהובה המפוררת שנותרה, מחזירים לתנור עד להזהבה יפה של הגבינה והלזניה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0