ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה.
*ניתן להמיר את השמרים בשתי כפות שמרים יבשים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים לקמח בהדרגה שמן זית ומים תוך כדי ערבוב בכף, עד להיווצרות בצק.
שלב 4
8 דקות
לשים קלות את הבצק על משטח מקומח במשך כ-8 דקות, עד שיהפוך גמיש ופחות דביק. אפשר ללוש במיקסר עם וו לישה במהירות איטית במשך 6 דקות לפחות.
שלב 5
60 דקות
מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כ-60 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
שלב 6
35 דקות
זורים מעט קמח על גבי הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° כ-35 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
שלב 7
0 דקות
מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים על רשת.
שלב 1
מתוך
7
מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
שלב 2
מתוך
7
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה.
*ניתן להמיר את השמרים בשתי כפות שמרים יבשים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 3
מתוך
7
מוסיפים לקמח בהדרגה שמן זית ומים תוך כדי ערבוב בכף, עד להיווצרות בצק.
שלב 4
מתוך
7
לשים קלות את הבצק על משטח מקומח במשך כ-8 דקות, עד שיהפוך גמיש ופחות דביק. אפשר ללוש במיקסר עם וו לישה במהירות איטית במשך 6 דקות לפחות.
שלב 5
מתוך
7
מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כ-60 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
שלב 6
מתוך
7
זורים מעט קמח על גבי הכיכר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° כ-35 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
שלב 7
מתוך
7
מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים על רשת.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0