להכניס לקערה את הקמח שמרים, הסוכר, השמן וכ-2 וחצי כוסות מים.
שלב 2
0 דקות
לערבב היטב ורק לאחר כדקה להוסיף את המלח (זה כדי למנוע מגע ישיר של מלח עם שמרים-הם לא מסתדרים ומגע ביניהם עלול למנוע התפחה ראויה).
שלב 3
0 דקות
להוסיף את המים הנותרים וללוש את החומרים היטב לבצק אחיד ומעט דביק. להימנע מהוספת קמח אלא אם אין ברירה.
שלב 4
0 דקות
להניח להתפחה למשך 60 דקות. ללוש שוב ולשמן מעט את פני הבצק.
שלב 5
0 דקות
להניח להתפחה ל- 60 דקות נוספות. לא לוותר על שתי ההתפחות, זה מה שנותן את הקריספיות והייחודיות של הלחם .
שלב 6
0 דקות
לחלק הבצק ל4 חלקים שווים (או ל 6-8 חלקים שווים- אז יוצא לחם כמנה אישית).
שלב 7
0 דקות
לטבול כל כדור בצק בקערת מים ולהניח על תבנית אפייה, לשטח מעט עם הידיים לצורת עיגול/ מלבן ולאפות בתנור מחומם מראש על אש גבוהה 200 מעלות,למשך 30 דקות. עד הזהבה.
שלב 8
0 דקות
לאחר אפיה, הלחם נדבק לתבנית- זה טוב - זה אומר שיוצאת לנו תחתית קריספית. יש להוציא עם מרבד.
שלב 1
מתוך
8
להכניס לקערה את הקמח שמרים, הסוכר, השמן וכ-2 וחצי כוסות מים.
שלב 2
מתוך
8
לערבב היטב ורק לאחר כדקה להוסיף את המלח (זה כדי למנוע מגע ישיר של מלח עם שמרים-הם לא מסתדרים ומגע ביניהם עלול למנוע התפחה ראויה).
שלב 3
מתוך
8
להוסיף את המים הנותרים וללוש את החומרים היטב לבצק אחיד ומעט דביק. להימנע מהוספת קמח אלא אם אין ברירה.
שלב 4
מתוך
8
להניח להתפחה למשך 60 דקות. ללוש שוב ולשמן מעט את פני הבצק.
שלב 5
מתוך
8
להניח להתפחה ל- 60 דקות נוספות. לא לוותר על שתי ההתפחות, זה מה שנותן את הקריספיות והייחודיות של הלחם .
שלב 6
מתוך
8
לחלק הבצק ל4 חלקים שווים (או ל 6-8 חלקים שווים- אז יוצא לחם כמנה אישית).
שלב 7
מתוך
8
לטבול כל כדור בצק בקערת מים ולהניח על תבנית אפייה, לשטח מעט עם הידיים לצורת עיגול/ מלבן ולאפות בתנור מחומם מראש על אש גבוהה 200 מעלות,למשך 30 דקות. עד הזהבה.
שלב 8
מתוך
8
לאחר אפיה, הלחם נדבק לתבנית- זה טוב - זה אומר שיוצאת לנו תחתית קריספית. יש להוציא עם מרבד.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0