המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה קטנה את תערובת הגרעינים: זרעי פשתן, שומשום, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת. משאירים בצד 3 כפות לציפוי הלחם לפני האפייה.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים, שמן זית ואת תערובת הגרעינים.
לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.
לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים שנותרה.
מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה למשך כ-50 דקות, או עד שהלחם מקבל קרום זהוב.
מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומשאירים על הרשת לצינון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0