המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערת המיקסר את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ומערבלים במשך 3 דקות באופן איטי.
מוסיפים את השמרים לתערובת ומערבלים במשך דק 3 מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הגרעינים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל, דוחן ושומשום) ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
מתפיחים את התערובת בטמפרטורת החדר למשך 60 דקות.
לשים את הבצק ומחזירים לתפיחה לעוד 60 דקות.
מכינים מהבצקים לחמים גדולים, בינוניים או לחמניות.
להכנת לחמים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ויוצרים מכל כדור ככר עגולה.
מניחים את הלחמים בתבניות אפיה ומקפידים לשמור על מרווח בין הככרות, כדי שיהיה מקום ללחמים לתפוח.
אחר שעה וחצי של התפחת הלחמים מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
חורצים חריץ לאורך כל אחד מהלחמים.
אפשר לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב / להבריש במים את הבצק לפני פיזורם.
לפני שמכניסים את התבניות לתנור מתיזים מעט מים בתוך התנור באמצעות שפריצר, סוגרים את דלת התנור וממתינים מספר שניות. מתיזים מעט מים באמצעות שפריצר על הלחמים, מכניסים אותם לתנור, סוגרים את דלת התנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.
אופים את הלחמים במשך 30-35 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0