המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים לקערה את הקמח המלא, כוס וחצי מהקמח הלבן, ואת הגלוטן. מוסיפים את קמח התירס והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ואת האגוזים ומערבבים.
יוצרים גומה בקמח ושמים בה את הדבש ואת החמאה. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים ליצירת בצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך 10 דקות עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד מעט קמח לבן.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהוא הכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות.
מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל אחד כיכר עגולה ומהודקת.
מניחים את הכיכרות על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל שוב את נפחו, כ-45 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.
מרססים את הכיכרות במים ממרסס ידני ומפזרים עליהן מעט קמח תירס גס.
בסכין חדה מאוד חורצים בכל כיכר 4-3 חריצים.
אופים כ-15 דקות בחום גבוה.
מנמיכים את חום התנור לבינוני-גבוה (190 מעלות) וממשיכים לאפות עוד כ-35-30 דקות, או עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.
מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0