המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את הקמח במיקרוגל למשך 25 שניות או למשך 5 דק' בתנור חם.
ממיסים את הדבש בחצי כוס מים חמימים.
מכניסים את תערובת הדבש לקמח יחד עם עוד כוס מים חמימים, שמרים ומלח.
מערבבים בכף עד קבלת בצק דביק.
מוסיפים לבצק הדביק גם את אחת או יותר מהתוספות לגיוון (לא חובה) ומערבבים.
משמנים תבנית אינגליש קייק מסיליקון או תבנית אחרת.
מפזרים בתחתית תבנית האפייה כף שיבולת שועל.
מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומפזרים מעל עוד כף שיבולת שועל.
טופחים קלות עם כף היד על שיבולת השועל על-מנת להדביק אותה לקרום העליון.
מתפיחים את הבצק בתנור חמים (לא פועל!) או על השיש כ-30 דקות, עד שהבצק מגיע כמעט לשפת התבנית.
מוציאים את התבנית מהתנור, מחממים תנור ל-200 מעלות וכשהתנור חם אופים את הבצק במשך 35 דקות.
מקררים את הלחם לפני הפריסה. *ניתן להמיר את הדבש בכפית סירופ מייפל ובמקום שיבולת השועל שומשום. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0