המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לנפות 2 כוסות קמח מלא לקערה.
להוסיף 3-4 כפות שמן (או חמאה מומסת - גהי ghee)
ללוש בידיים לקבלת גרגרים.
להוסיף מים חמים תוך כדי לישה, עד קבלת בצק גמיש. אם דביק - להוסיף קמח, או קשה - להוסיף מים. (במקום מים אפשר להשתמש ב-1/3 כוס תערובת מים / רוויון או במים שהומס בם מעט דבש).
ללוש לפחות 8 דקות. ליצור כדור חלק, ולמרוח בשמן.
לכסות ולהניח כשעה למנוחה.
ללוש פעם נוספת, לחלק את הכדור ל 10-12 כדורי פינג-פונג, ללוש כל אחד בידיים לקבלת כדור חלק, לכסות שנית לשעה.
לשטח כל כדור בין כפות הידיים וללוש על משטח מקומח (בקמח רגיל)
לטגן אחד אחד במחבת עם שמן עמוק חם. (לבדיקת חום השמן זורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה - אם היא צפה מיד על פני השמן, אפשר להתחיל לטגן)
כאשר ה"פורי" צף - הופכים אותו. להפוך שנית לקבלת צבע זהוב-חום משני הצדדים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0