המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר ומעבדים לבצק נוקשה. אם חסר מים, מוסיפים בהדרגה רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.
מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-3 דקות. מגלגלים במעט שמן ומניחים בקערה להתפחה עד להכפלת הנפח (זה ייקח בערך כשעה).
לשים שוב, מחלקים לשני כדורים, ומתפיחים שוב חצי שעה.
הכנת המילוי: מזהיבים את הבצלים בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב.
מרדדים את הבצק לשני עיגולים. מניחים עיגול אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ומורחים במילוי למעט סנטימטר בשוליים. מפזרים מעל את פלחי הביצים הקשות ואת השומן (שומן כבש, או קוביות קטנות של מרגרינה).
מניחים את עיגול הבצק השני מעל, ומהדקים את השוליים היטב בצביטות.
מורחים במים (לקבלת לחם שחום ופריך), בביצה, או שמן (לקבלת לחם זהוב ורך). אופים בחום של 220 מעלות כ-25 דק', עד שהלחם עשוי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0